Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2111502 www.bgdnes.bg

Цимбика: Дучето плати за погрома!

Бившият шеф на стадион "Българска армия" Калоян Стоянов-Цимбика също е сред арестуваните за погрома над БФС. Това призна самият той в разговор пред "България Днес". Над 20 "червени" фенове бяха задържани вчера след масирана полицейска акция. Униформените са започнали арестите още от 6 часа сутринта, като са извличали участници в протеста дори от домовете им по долни гащи.
Цимбика, който е един от най-доверените хора на "Титан", бе разпознат по снимки като един от участниците в мелето пред футболния съюз. В събота следобед близо 1000 привърженици на "червените" изпотрошиха сградата на ул. "Иван Асен II", след като я обстрелваха с павета, плочки, димки и факли.
"В полицията съм. Не сме задържани, а само сме привикани за разпит. Бях организатор на международния фен турнир в памет на моя приятел Дени. С него сме близки още от времето, преди да се занимаваме с ЦСКА. Идеята бе протестът да бъде мирен. Винаги сме били в добри отношения с полицията за разлика от някои други отбори, които не се обичат с тях. Помагали сме си и се разбрахме като бели хора, когато ни извикаха за разпит", обясни Стоянов пред "България Днес". Ексклузивно той обвини тартора на "червената" агитка  Димитър Ангелов за погрома пред БФС.
"Дочух, че Дучето е платил на малолетни фенове да изпочупят сградата на БФС и след това да ни натопи нас. Той работи заедно с Боби Михайлов и "Офанзива". В държавата в последните 20 години се работи против ЦСКА. Искат отборът да бъде в това положение. Аз не се крия от никого. Винаги си показвам лицето, но явно съм неприятен за някои хора", изригна Цимбика. Той и Дучето са във вражда отдавна. Още през 2010 година Стоянов бе обвинен, че е пребил Ангелов и дясната му ръка Иво Цветков-Главата на мач в Перник. 
В СДВР бе призован и друг от тарторите на "Армията" - Росен Петров, известен с прозвището си Животното. Неговият телефон беше изключен цял ден. Внушителният мъжага бе пуснат под гаранция през декември 2012 година, след като бе  подсъдим заедно с Антон Савов - Тони Мамата за разпространение на наркотици. Животното в момента коли и беси в сектор "Г", като неотдавна нападна с юмруци футболния треньор Костадин Ангелов-Лаптопа по време на мач.
Междувременно от фенската фракция "Офанзива" изригнаха срещу арестите. Те написаха обръщение на страницата си във Фейсбук. "В момента над феновете на ЦСКА се извършва милиционерски геноцид. От 6 часа "органите на реда" извличат от домовете привърженици, които са участвали във вчерашния протест на Орлов мост и сградата на БФС. Безобразието продължава и на ст. "Българска армия", където тече вторият ден от турнира в памет на Дени. Момчета, които са пътували натам, за да играят мачовете си, са били задържани", се казва в изявлението.


Дучето: "Титан" ни употреби


Председателят на Националното сдружение на привържениците на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето бе сред хората, дошли да протестират срещу управлението на "Титан", а не да громят сградата на БФС. Според Дучето ултрасите, изпочупили футболната централа, са били водени от небезизвестния служител на "Титан" Калоян Стоянов-Цимбика.
"Чувствам се зле, чувствам се употребен - заяви Дучето пред "България Днес". - Отидох на протест срещу управлението на лицето Димитър Йосифов Борисов и "Титан". Отидох, за да подкрепя Христо Стоичков. Но бяхме употребени, попитайте и Стойчо Младенов как се чувства. Мога само да кажа, че тези фенове бяха поведени към улица ДИван Асен IIФ от служителя на "Титан" Калоян Стоянов-Цимбика.
Този човек никога не е бил фен на ЦСКА. Той винаги е работил за "Левски". Още от времето, когато беше директор на "Металург". Та това лице охраняваше децата на Наско Сираков! Футболният съюз има хиляди грехове към ЦСКА, но най-голямото зло се казва "Титан". Постъпката беше грозна, това беше грабеж спрямо истинските фенове на ЦСКА. От всичко това печели само "Титан", добави Дучето.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама