Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2114178 www.bgdnes.bg

Изгавриха се с Батето

Жестоки са щетите, нанесени по сградата на БФС след атаката на феновете от ЦСКА в събота вечерта. Цял ден вчера разследващи оценяваха пораженията, които надхвърлят 20 хиляди лева. "България Днес" научи, че освен чисто материалните щети вандалите са се изгаврили и с нещо много свято за служителите във футболния съюз. Привържениците, които щурмуваха сградата с факли и димки, са потрошили изключително ценен телевизор, подарен на БФС от покойния вече бивш президент на федерацията Иван Славков. Уредът с подписа на Батето стоял на централно място във фоайето на сградата, но след атаката е напълно изгорял.
"Не са пострадали само витрините. Поражения има по стени, дограми, надписи. Отвътре има сериозно обгаряне. Все още изготвяме протоколите за щетите, правят се огледи. За жалост ценностите на някои хора се олицетворяват с хвърляне на павета и камъни", заяви пред "България Днес" изпълнителният директор на БФС Борислав Попов. От централата не изключват още подобни вандалски прояви и затова ще вземат крути мерки по защита на сградата.
"При всички случаи ще трябва да подсилим охраната на зданието. Имаме сключен договор и ще проведем разговори с охранителната фирма за допълнителни кадри", каза Попов.
Със сигурност Борислав Михайлов и подчинените му се махат от сградата на улица "Иван Асен II". Това обаче ще стане едва догодина, когато бъде завършена новата база на националните отбори в Бояна.
"Да, ще се махнем оттук. В базата в Бояна е предвидено и изграждането на административна сграда. Преместването трябва да се осъществи най-късно до края на следващата година", разкри още изпълнителният директор на БФС.
Държавата вече даде зелена светлина за строежа. Новата база на БФС ще се разпростира на площ от 60 декара. Изграждането й ще струва 15 млн. евро, които са изцяло осигурени по програмата "Хеттрик" на УЕФА.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама