Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2117238 www.bgdnes.bg

Сираков сменя схемата за премии

Изпълнителният директор на "Левски" Наско Сираков започна с промените в клуба. Първи това ще усетят футболистите на "сините".
"Смятам да променя изцяло начина на работа в "Левски" - заяви наскоро той. - Искам да променя и мисленето - и на персонала, и на играчите. И да го направя такова, каквото беше - европейско."
Шефът връща една позабравена схема за премиране на играчите. Те ще получават бонуси само при свършена работа. Това означава, че отпадат премиите за отделни мачове. Парите на футболистите ще се натрупват и те ще си ги вземат, ако са постигнали заложените във вътрешния правилник резултати. Премии ще се получават за всички победи в първенството, а санкции ще има при равенства и загуби, с изключение на дербитата, в които има стимули и за равенство. За купата пари ще се взимат само при спечелване на трофея.
Отделни завишени премии може да има само за дерби мачовете. Досега в тази графа попадаха двубоите с "Лудогорец", ЦСКА и "Литекс". По-различно стоят нещата за евротурнирите. Играчите със сигурност няма да имат отделни бонуси за мачовете с "Иртиш" и "Широки брег", но може да им бъдат обещани такива за следващите срещи от Лига Европа. Със сигурност ще си разделят добра сума при влизане в групите на втория по сила турнир на Стария континент.
Подобна схема на премиране имаше в "Левски" и при предишния престой на Сираков на "Герена". Тогава "сините" получиха сериозни бонуси, но след като спечелиха две титли, две суперкупи и една Купа на България. Освен това достигнаха до 1/4-финал в турнира за Купата на УЕФА и станаха първият български отбор в групите на Шампионската лига. По това време футболистите получаваха по около 35% от възнагражденията като заплати, а останалото бе под формата на премии.

По 100 бона за Шампионската лига

Футболистите на "Левски" взеха нечуваните за България премии от по около 100 000 лв. за влизането си в Шампионската лига през 2006 година. Тази сума получиха титулярите от дриймтима на "сините".
Тогава според договорка с Тодор Батков те си разделиха 30% от общата сума 6,5 млн. евро , която получи клубът от УЕФА. Тяхната част възлизаше на около 1,2 млн. евро. Те бяха разпределени спрямо минутите и приноса за успеха.
26-k1 Победата над "Киево" донесе торби с пари на "Герена"

Елица Младенова

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама