Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2123131 www.bgdnes.bg

На европейско по риболов: Нашите на престижното 13-о място

България зае престижното 13-о място на европейското първенство в най-популярната риболовна дисциплина в света - тази на плувка. На канала край сръбския град Нови Сад мериха сили 25 национални отбора. През последните няколко години нашите се представяха незадоволително и не успяваха да се противопоставят на европейския елит. Този път обаче доказаха, че българската риболовна школа не е загубила от блясъка си.
Шампион на 19-ото европейско първенство изненадващо стана отборът на Белгия. Състезанието, което се провежда в два дни,  премина през множество обрати и смяна на водачеството. В крайна сметка плътно зад белгийците се нареди тимът на Италия, следван от Унгария. Само на точка от медалите останаха французите. Успешният риболов се провеждаше на къса дистанция с щека. Мач риболовът не бе така ефикасен. Основно се търсеха шарани, но най-масови на кукичките бяха уклеите.
"Нямам оправдание за недоброто си представяне. Може би трябваше да попитам европейския шампион Силард Силваси от Унгария, който лови до мен през втория ден. Сърбите бяха изпипали организацията по първенството до всеки един детайл. Получи се истински празник на спортния риболов", коментира един от националните състезатели на България - Юри Анатолиев, който завърши на 74-о място в крайното индивидуално класиране. Най-напред от българите е Бирджан Мехмед, по-известен като Били Доктора (33-о място).

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама