Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2124702 www.bgdnes.bg

Легендата на "Левски" Петър Курдов: Митов е жертван и сготвен

Бившият нападател на "Левски" Петър Курдов нападна остро Наско Сираков след срамното равенство 0:0 с "Иртиш" от 1-вия предварителен кръг на Лига Европа. Той обяви пред "България Днес", че спортно-техническият директор на "сините" вече е решил бъдещето на треньора Николай Митов.
"Гледам реално на нещата, а не с розови очила, както прави Сираков - заяви Курдов. - Абсолютно съм разочарован от случващото се в "Левски". Не мога да разбера как Тодор Батков се нави да върне Наско на работа, при положение че не може да го понася. А и Сираков него. Как е възможно те да работят заедно? Батков си подви опашката и е интересно кой го принуди да вземе Сираков.  Едно е ясно - жертвеното агне Николай Митов вече е сготвено. Въобще кой го назначи този човек? Подкрепям мнението на Иван Вуцов, че на "Левски" му трябва сериозен треньор. Доскоро гледахме на "Герена" един уплашен Илиан Илиев, който е с класи над Митов като специалист. Митов е наше момче, левскарче, но не става. Може да е треньор на юношески отбори, в "Б" група, но за "Левски" не е готов. Нагледахме се на равни, загуба на титла и купа. Не става! Той няма топки за "Левски"."
Бившият голаджия добави, че не е виждал по-слаб нападател на "Левски" от Жоао Силва.
"Аз като централен нападател в живота си не съм виждал по-слаб таран от португалеца - категоричен бе той. - Такъв не е имало в "Левски". Той показва безидейна и бездарна игра. А за Карвальо какво да кажа? Човекът, който плю по българския футбол и "Левски", видяхте ли какво направи? Как се изплю преди дузпата? Това не си го позволяват футболисти като Меси и Роналдо! Поведението му възмути дори 88-годишния ми дядо. Карвальо е свършен за футбола. Той явно вече мисли за Китай или където там го искат. Още с влизането му си личеше, че не му пука какво се случва. Казвам го като човек, който се е появявал на терена като резерва и е обръщал мачове. Явно е, че Карвальо не желае да играе в "Левски". Не знам Иво Тонев ли ги доведе тези нападатели, но който и да е, да си носи отговорност."
Курдов е възмутен и от факта, че в титулярния състав на "сините" имаше само 5 българи.
"Искам да попитам колко българчета играят в "Левски". Това ли е българският "Левски"? За какво се хвалим, че имаме 650 деца в школата? Че сме с най-добрата ДЮШ? Защо продължават да се гонят нашите таланти? Или пак Сираков подготвя почвата за комисиони и други далавери. Това вече сме го гледали. То е ясно, че на този палячо Митов Сираков ще му реди състава. Пак казвам, че треньорът вече е сготвен. Не е случайно, че преди две седмици Люпко Петрович обяви, че е готов да се върне. А вчера беше и на мача", гневи се Курдов.
Той е песимист за реванша, като обяви, че "Иртиш" е много школуван отбор.
Според източници от "Левски" Сираков е наредил на Митов да играе с двойка централни защитници Димитър Везалов-Станислав Ангелов. Самият треньор е искал да налага Везалов и Даниел Димов, докато бъде закупен нов класен бранител. Шефът обаче не харесва последния, като дори го е нарочил за гонене.
„Като не печелиш на собствен терен, не може да сме доволни - заяви Сираков. -  Не е това играта, която аз искам да виждам. Но и с нея можехме да спечелим мача. "Иртиш" не ни затрудни по никакъв начин. Имаме по-качествени футболисти, просто трябва да го докажат това на терена.“

Елица Младенова

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама