Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2128805 www.bgdnes.bg

Червени утраси мятат бутилки срещу 80 полицаи с три кучета

Феновете на ЦСКА започнаха да замерват полицейския кордон с бутилки, обиждаха ги и ги освиркваха. Не се стигна до сблъсъци.

80 полицаи с щитове и маски, както и три кучета охраняват Орлов мост в столицата.

В момента феновете на ЦСКА се придвижват към стадион „Българска армия", като малка част от тях се разотиват. През цялото време от Министерски съвет до Борисовата градина те освиркваха ръководството на клуба, полицията, която своевременно спираше и пренасочваше движението, както и камерите на медиите.

Реклама

Стотици привърженици на ЦСКА се събраха за плануван протест на "Армията" срещу досегашните управници от фирма "Титан". Близо 400 фенове потеглиха на шествие от стадион "Българска армия" през Борисовата градина. Феновете са решени да разберат какво ще се случи с любимия им отбор.

Протестиращите скандираха против Бойко Борисов и "Титан", като основното им искане беше фирмата да се оттегли от управлението на тима. Търговският директор на "Титан" Георги Павлов заяви, че желаещият да купи "Армейците" Александър Тодоров и групата му днес са получили акциите на ЦСКА и в понеделник отборът ще има нов собственик.

Част от участниците в протеста се заканваха бият Павлов, други му стискаха ръката. Шествието на привържениците на ЦСКА се охранява от полиция. Униформени има пред сградата на БФС.

На Орлов мост полицейското присъствие остава засилено.

Сбиване между един от феновете на ЦСКА и един от събиращите подписи в подписката за нов изборен кодекс стана по-рано пред Народното събрание.

Един от агитката на червените ритна масичката, на която се събираха подписи, след което двамата влязоха в словесна разправия и ръкопашно спречкване. Не се наложи намесата на полицията, която охранява протеста на ЦСКА.

Униформените си сложиха обаче за всеки случай по-тежката екипировка като щитове и шлемове при преминаването на шествието. То продължи по бул. "Цар Освободител" и преминава кръстовището с бул. "Г. С. Раковски". Движението там е спряно.

Реклама

По-рано днес фенове на ЦСКА блокираха бул. "Цариградско шосе" при спирката на Орлов мост, съобщи Фокус. Спряно беше движението по бул. "Цариградско шосе" от към хотел "Плиска", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" колите се движат. Няколкостотин души излязоха на пътното платно, където скандират и пеят "вън боклуците от ЦСКА". Има засилено полицейско присъствие.

Малко по-късно Орлов мост вече е свободен за движение. Трафикът се осъществява нормално.

Това е втори протест срещу собствениците от "Титан" и пълната неяснота около бъдещето на клуба. Феновете се уговориха да се съберат чрез социалните мрежи.

Скандиранията им бяха прекъсвани с ръкопляскания. Феновете скандираха и срещу бившия премиер Бойко Борисов - освиркват името му и скандират обиди.

Най-често се чуваха възгласи "Вън боклуците от ЦСКА". Пред шествието се движеше полицейска патрулка.

Осем души са отведени в столичното Първо РПУ за установяване на самоличност в района на стадион "Българска армия". Един от тях е пълнолетен, а останалите - непълнолетни, съобщиха от МВР. в 15:00 часа полицията информира, че няма данни за инциденти и нарушения на обществения ред на стадиона, където са се събрали футболни фенове.

Полицията продължава да обезпечава обществения ред и сигурността на феновете.

Очаквайте подробности

Реклама
Реклама
Реклама