Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2130141 www.bgdnes.bg

Гарибов: Има шанс за ЦСКА

Добромир ДОБРЕВ

Александър Гарибов бе изпълнителен директор на ЦСКА по време на управлението на Сашо Томов. 43-годишният финансист дори заемаше председателския пост в бившия управителен съвет на клуба. Гарибов категорично се разграничи от новосформираната група бизнесмени, предвождана от Томов, която пожела да изкупи акциите на ЦСКА. Пред "България Днес" ексшефът сподели мнението си за ситуацията в "червения" клуб.


- Г-н Гарибов, има ли вероятност да се завърнете в управлението на ЦСКА?
- Категорично не. Нямам нищо общо с тази група, която поиска да закупи акциите. И аз разбрах за това от медиите.
- Познавате се добре с Александър Томов. Дали са сериозни намеренията му?
- Не съм наясно с тази група от анонимни бизнесмени. Аз не съм от тях. Струва ми се обаче, че потенциалът на това нещо не е много голям. Подобни мероприятия трябва да се случват напълно открито, иначе не е сериозно. Не е нормално някакви си групи да се появяват от нищото.
- Как може да се спаси ЦСКА?
- Има решение за ЦСКА. Необходима е малко по-широка обществена подкрепа. Не е чак толкова трагично положението, както се опитват да го изкарат. Имам усещането, че всичко се прави в политически аспект.
- Какво имате предвид?
- Сегашните собственици на клуба използват ситуацията. Както вървят протестите срещу правителството, така  тенденциозно се използва възможността да унищожат и клуба. Учудва ме ясно изразената позиция на Иво Иванов и Димитър Борисов, че не могат да издържат ЦСКА. Как така до вчера можеха, а днес - вече не. Знаем, че бизнесът им зависи от определени обществени поръчки и клубът вече не им е нужен. Според мен от "Титан" пускат умишлено едни сигнали в обществото - щом червената партия не може да управлява, значи и "червеният" клуб не може да съществува.
- Те се оправдават, че са наследили много дългове от времето на вашето управление.
- Това не е вярно. Голяма част от задълженията впоследствие отпаднаха. Знаете, че водихме дела, като голяма част от тях спечелихме. Проблемите с Министерството на отбраната бяха решени. Има си определени начини в един футболен клуб да се контролира дефицитът.
- Докъде стигна делото, което се води срещу вас, за присвояване на милиони от ЦСКА и "Кремиковци"?
- Продължава да върви процедура, която е много тромава и тежка, както всичко друго в държавата ни. Аз притеснения нямам никакви. Стоя твърдо зад всичко, което съм правил. Ще докажем, че сме били прави в това, което сме вършили. Всичко е било за доброто на клуба.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама