Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2140847 www.bgdnes.bg

Батков реже глави

Собственикът на "Левски" Тодор Батков ще вземе крути мерки след срамното отпадане на "сините" от Лига Европа. Те загубиха с 0:2 гостуването си на "Иртиш" още в първия кръг на надпреварата.
Това се случва за първи път в близо 100-годишната история на клуба. Досега "Левски" никога не бе отпадал на този етап в Европа.
Със сигурност с поста си ще се раздели треньорът Николай Митов. Очаква се това да бъде обявено най-късно при завръщането на отбора в София утре. Фаворити за негови заместници са сърбите Люпко Петрович и Сале Янкович. Първият вече бе на "Герена" и изгледа първия мач с "Иртиш".
Батков е вдигнал мерника и на няколко от скъпоплатените звезди. Усилено се търсят отбори за Владимир Гаджев и Базил де Карвальо. Пред изгонване е и грешникът от вчера Даниел Димов, както и още няколко от играчите с по-високи заплати. Ще се търси нов централен защитник, който да спаси положението в "синята" отбрана. 
Иначе треньорът на "Левски" Николай Митов направи три промени в състава за мача в Павлодар в сравнение с този в София. Даниел Димов замени Станислав Ангелов в центъра на защитата, като Пелето бе изтеглен в халфовата линия. Орлин Старокин влезе вместо контузения Нуно Пинто, а Рамон Лопес замени Владимир Гаджев.
"Левски" започна изключително притеснено и още в първите минути "Иртиш" имаше две възможности да поведе след бързи контри, но за радост на "сините" не се възползва от тях. При третата обаче не сбъркаха и в 6-ата минута Мурзоев с глава откри резултата - 1:0 за домакините. Няколко минути по-късно нещата за "Левски" станаха катастрофални - дузпа за "Иртиш" и червен картон за Даниел Димов. Зад топката застана Бакаев и не сбърка - 2:0. Първият удар към вратата на казахстанците бе чак в 23-ата минута. Лопес стреля отдалеч, но  Котляр изби в корнер. Последваха минути с превес за "Левски", но те не доведоха до намаляване на резултата.
На почивката Митов направи отчаян ход с пускането в игра на Стефан Велев и Базил де Карвальо на мястото на Лопес и Силва. "Сините" се хвърлиха в атака, но това отново доведе до опасни контри на домакините. До края на срещата те използваха всяка възможност да атакуват вратата на "Левски". "Сините" от своя страна така и не успяха да се разпишат и отпаднаха безславно от Лига Европа. Казахстанците пък постигнаха най-големия успех в историята си. До сега в Европа те бяха отстранявали единствено полския "Ягелония".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама