Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2146973 www.bgdnes.bg

Мъри и Наско се скараха

Дългогодишното приятелство между Наско Сираков и Станимир Стоилов е пред своя край. Причината е отказът на Мъри да се върне в "Левски".
Това негово решение доста рагневи спортно-техническия директор на "сините".
"Искам да уведомя всички левскари, че Станимир Стоилов отказа да работи за "Левски" - написа Сираков във Фейсбук в събота вечерта. - Приятели, спете спокойно! Вече водим разговори с много сериозни имена. До 48 часа "Левски" ще има нов треньор. Гарантирам!"
Познати на най-успешния футболен тандем в последните години споделиха, че нещата между тях са се пропукали още при завръщането на Сираков на "Герена". Тогава Мъри споделил, че е сърдит на доскорошния си ментор. Причината е, че Наско не поставил като условие да се върне заедно със Стоилов. Нещо, което треньорът направи година по-рано. Заради това свое искане той не бе взет на работа в клуба тогава. Сега Сираков е решил да покаже колко му пука на Мъри за "Левски". Той отправи оферта към треньора, въпреки че е знаел, че тя няма да бъде приета.
ДНяма такова нещо. Не съм сърдит на Мъри. На никой не съм сърдитУ, лаконичен бе Сираков.
От "Ботев" посъветваха него и останалите шефове на "Левски" да си решават проблемите, без да замесват пловдивския отбор. Двата тима се срещат в първия мач от откриването на първенството.
"Хората си имат проблеми и се опитват да си ги решат - заяви изпълнителният директор на "канарчетата" Ангел Палийски пред "България Днес". - Нямам представа какво и защо е казал Сираков. Едва ли това е вид психовойна преди мача ни с тях в неделя. Те са в безизходица и се опитват да си решат проблема по най-лесния начин. Пратиха писмо за преговори още като кацнаха в събота. Иначе биха нарушили наредбите. За нас случаят е приключен и мислим само за мача си от Лига Европа в четвъртък."
Самият Стоилов обяви, че за него моралът е най-важен.
"Изпълнявам договора си като треньор на "Ботев", защото вярвам в понятия като чест, достойнство и морал - заяви Мъри. - Когато получиш пълно доверие, трябва да отговориш с максимална отговорност, за да го оправдаеш. Взаимното доверие означава много повече от всякакви точки, клаузи и договори."
Новият треньор на "Левски" най-вероятно ще бъде обявен днес. Той със сигурност няма да е българин.
"Говорих с много специалисти, всичките са и близо, и далеч от отбора - заяви Сираков. - Надявам се утре до следобедната тренировка да се знае името на новия ни треньор. Сега говорих по телефона на много езици, не само на сръбски."
За фаворит за поста се смята Сале Янкович, който дори бе очакван в София за преговори. Но от вчера все по-сериозно на "Герена" се спряга и името на Радомир Антич. Бившият треньор на "Барселона" и "Реал" (Мадрид) се познава добре със Сираков. Той му беше наставник в испанския "Еспаньол".
"Сините" преговарят и с още двама чужди специалисти. Като за тях се знае само, че не са работили в България досега.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама