Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2151565 www.bgdnes.bg

Паника в "Левски"

Паника обхвана играчите на "Левски" след отстраняването на Владимир Гаджев от първия отбор. "Сините" се чудят кой ще е следващият, който ще отнесе гнева на шефовете. За напрежението допринесе и изказването на спортно-техническия директор Наско Сираков, че в идните дни клубът може да се раздели и с други футболисти.
Най-притеснени са чужденците. Жоао Силва, Базил де Карвальо, Кристовао Рамос и Нуно Пинто са сред най-често спряганите за гонене. Карвальо е пред трансфер в Белгия, но към останалите на този етап няма интерес. Гневът на ръководството си навлякоха и няколко от българските играчи. Нови отбори почти сигурно ще си търсят на Даниел Димов, Димитър Везалов и Пламен Димов, като не е изключено и да бъдат освободени с прекратяване на договорите им. Засега се изчаква с назначаването на новия треньор, за да може той да реши на кого ще разчита занапред.
Вчера в София за преговори пристигна сръбският специалист Славиша Йоканович. Бившият наставник на "Партизан", който има две поредни титли с "гробарите", имаше няколкочасови разговори с ръководството на "Левски". Малко повече от час преди тренировката на "сините" той пристигна на "Герена" заедно с Христо Йовов. Там го очакваха Наско Сираков и Иво Тонев.
Йоканович подписа договор за една година, като след края на есенния полусезон ще се преговаря за евентуалното му  удължаване, ако и двете страни са доволни от резултатите. Стана ясно, че сърбинът е намалил значително финансовите си претенции, за да поеме "Левски". Той обаче няма да води тима в първия кръг срещу "Ботев" в неделя, тъй като ще пътува до родината си. От резервната скамейка ще командват досегашните помощници на уволнения Ники Митов - Елин Топузаков и Мариян Христов. За вбъдеще двамата ще получат предложения за нови постови в клуба, тъй като Йоканович ще доведе със себе си свой екип от сръбски помощници.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама