Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2286203 www.bgdnes.bg

Националите спят при мафията

На уникален лукс се радва националният отбор на България по време на визитата си в Италия. Нашите са настанени в суперскъпарския грандхотел Et Des Palmes в Палермо. Той е разположен в самия исторически център на града. Сградата има изключително висока културна стойност. Тя е построена още през далечната 1874 г. в характерния за остров Сицилия архитектурен стил нуво.
Проверка на "България Днес" установи, че БФС се е бръкнал с внушителната сума от 50 хиляди евро, за да уреди хотела. Националите спят в стаи за по 200 евро нощувката. Българската група, която наброява над 40 души (футболисти, треньори и официални лица), ще остане на остров Сицилия по-дълго от обикновеното. Нашите имат цели 4 нощувки в грандхотел Et Des Palmes. Това е планирано по изричното настояване на Любослав Пенев. Националите ще бъдат в Палермо чак до понеделник, когато летят за близкия остров Малта. Ден по-късно се изправят в квалификация срещу футболното джудже.
"Ходили сме по много лагери, но такава обстановка виждаме за първи път. Всички сме впечатлени от лукса. Чувстваме се като истински крале. Направо не ни се иска да излизаме от хотела", коментира пред медията ни един от защитниците в националния отбор. Президентът на БФС Борислав Михайлов, заместникът му Йордан Лечков и селекционерът Любослав Пенев пък са настанени в едни от най-луксозните стаи в хотела. Поради близостта на историческите забележителности Чичовото дори отмени първата тренировка преди мача с италианците и нареди разходка из града за отбора.
Оказва се, че хотелът на нашите е много силно обвързан със сицилианската мафия. Още в началото на века босовете и членовете на ДКоза НостраУ са уреждали своите срещи именно тук. Историята сочи, че в стаите, където спят националите, са ставали не едно и две убийства през годините. Мястото е било любимо и на Кръстника на сицилианската мафия Бернардо Провенцано. Булдозера, както е наричан той, е бил капо ди тути капи (бос на босовете). Роденият през 1933 година прословут мафиот бе арестуван преди 7 години и осъден на доживотен затвор.
В хотела българските футболисти са закусвали с традиционни макарони, приготвени по любимата рецепта на Провенцано. Иначе Любослав Пенев спазва своята традиция да води свой собствен готвач с националния отбор, който да следи с какво се хранят играчите. По време на престоя си в Палермо футболистите ни все пак ще опитат и сицилианската кухня с морски деликатеси. Закуската включва капучино, бадемови сладкиши и сицилианския десерт гранита с натрошен лед.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама