Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2291182 www.bgdnes.bg

България победи Малта с 2:1, остава втора

Българският национален отбор по футбол победи Малта с 2:1 в световна квалификация от група B и запази второто място в групата с актив от 13 точки, съобщи "Фокус".

Головете за българите вкараха Радослав Димитров в 9-ата и Емил Гъргоров в 59-ата минута. За домакините вкара Ерера в 77-ата минута. В другия мач от групата Дания победи Армения с 1:0 с гол от дузпа на Даниел Агер и е на 3-о място с актив от 12 точки. Лидер е Италия със 17, а тимовете на Чехия и Армения имат по 9. В момента италианците са домакини на Чехия в третата среща от групата, като след час игра губят с 0:1. 

Реклама

Любослав Пенев: За тези два мача не бяхме много фини, но като цел тя е постигната и беше важно да вземем тези три точки, не искам да знам резултатите на другите

Любослав Пенев не бе доволен след успеха с 2:1 срещу Малта в Ла Валета.

„За тези два мача не бяхме много фини, но като цел тя е постигната и беше важно да вземем тези три точки. Ние не играем много по-различно, но може би след втория гол настъпи, не мога да кажа дали е отпускане или по-скоро някой реши, че мачът е свършил. Мачът се играе 90 минути и Малта вкара гол, можеше дори да изравни. Трябва да си вземем сериозна поука, както ние треньорите, така и футболистите. Не може да създаваме за два мача общо 13 голови положения и да вкараме два гола и да треперим до последно. Мачът можеше да се реши много по-рано. Има много неща, които трябва да поговорим и да си кажем след тези два двубоя“, заяви Любослав Пенев пред БНТ.

„Не съм питал за резултатите в групата, не ми ги казвай (б.р. - обръща се към репортерката на телевизията), аз ще си ги проверя. Ние си продължаваме по изградената програма, просто следваме и продължаваме да изграждаме стила, който...Това първо полувреме го играем добре, владеем топката. След втория гол има някаква промяна. Аз ще проверя защо, защо се случва това, каква е причината. С един диалог с футболистите“, допълни Пенев.

Радослав Димитров: Трите точки бяха най-важни след загубата от Италия

Един от голмайсторите за България срещу Малта Радослав Димитров коментира успеха с 2:1 на нашите в Ла Валета.

„Трите точки бяха най-важни след загубата от Италия. Направихме си мача труден в последните 10-20 минути, но важното е, че победихме. Всеки двубой дава три точки, независимо дали играем с Италия, Чехия или Дания. Втори сме в групата, оставаме Дания и Чехия зад нас. Получи се оспорвана група. Вкарах първи гол за националния отбор, щастлив съм“, заяви Радослав Димитров пред БНТ.

Ивелин Попов: Взехме това, за което бяхме дошли

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов заяви, че дори трудната победа с 2:1 срещу Малта е сладка, тъй като също носи 3 точки. "Взехме това, за което бяхме дошли. Най-важни са трите точки. Остават две победи до голямата цел. Италия играе футбол и атакува, докато Малта само се защитаваше. За мен тази победа е сладка. Не се изморихме, но може би имаше леко отпускане. Доста съм щастлив, когато България побеждава. Няма значение дали аз вкарвам", сподели Попов.

Любослав Пенев: Гоним 9 точки и класиране на бараж, не очаквайте да повторим резултата 6:0

Селекционерът на националния отбор на България Любослав Пенев обяви, че отборът трябва да спечели 9 точки от предстоящите мачове с Малта, Армения и Чехия и има основна цел да се класира на бараж преди световните финали на първенството в Бразилия. На пресконференцията преди двубоя с Малта той добави, че националите се чувстват добре подготвени.
„Емоционално състоянието на отбора е отлично. Момчетата са подготвени да направят добър мач. Наясно сме, че оттук-нататък не трябва да има пропуск, за да сумираме 9 точки и да сме сред осемте отбора, класиращи се за бараж“, сподели Пенев в Малта, цитиран от вестник "Малта Индипендънт".

„Не мисля, че това 6:0 от София има общо с мача, който предстои сега. Този резултат няма да повлияе на футболистите ни за срещата утре. Най-важното – не трябва да има отпускане. С това ще започна и тазвечершната тренировка“, продължи амбициозният специалист.

„Малта е сериозен отбор с добри страни. Ясно е, че няма да играят като Италия, ще действат по-затворено, но са много силни на контраатака. Едната точка с Италия нямаше да ни свърши работа. На нас ни трябваха трите точки от този мач. Едно равенство щеше да е по-скоро за самочувствие на нашия отбор. За мача утре на теория сигурно сме фаворит, но аз искам на практика да покажем, че сме по-добри и да си заслужим трите точки. За съперниците ни следващите три мача са решаващи. Всички отбори, с които играем са много сериозни. Чехия може би няма да успее да се пребори за второто място, но това не означава, че не е сериозен отбор. Нека първо да вземем трите точки срещу Малта“, каза Пенев.

„Георги Илиев е почти възстановен. Тази вечер ще тренира с основната група. Йордан Минев е с леки болежки в гърба, но и той ще се включи в заниманието. Внимаваме и следим здравословното състояние на всички, така че ако има проблем веднага ги отделяме от останалите“, завърши селекционерът на България.

Реклама
Реклама
Реклама