Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/3172732 www.bgdnes.bg

Бившият треньор на най-добрия ни тенисист Емилио Санчес: Понякога Гришо не слушаше

Бившият треньор на Григор Димитров - Емилио Санчес, разкри, че българинът понякога е имал проблеми с дисциплината и раздаването на корта. Двамата работиха заедно през сезон 2007/08. Гришо пристига в престижната академия "Санчес-Касал", когато е на 15 години.
"Той беше доведен от неговата мениджърска агенция "Октагон" и шведската агентка, която движеше делата му - разказа пред "България Днес" бившият щ7 в света и двукратен шампион в турнирите на двойки от Големия шлем Емилио Санчес. - Още от първата ни среща разбрах, че е невероятно талантлив. Имаше и този поглед, който казваше: "Аз ще бъда много добър." Понякога имаше проблеми с дисциплината и раздаването, но точно затова дойде в Барселона. При нас научи много и сега вече работи здраво. Имали сме трудни моменти. Трябваше много да го натискам, за да изпълнява малките неща."
По време на съвместната работа между българина и треньорите в академията Гришо прави първите си стъпки в професионалния тенис. Той печели два турнира от Големия шлем при юношите. Веднага след това взема и три титли от надпревари при мъжете в най-ниската категория фючърс.
"Спомням си го като хлапе с добра аура - добави Санчес, който е брат на испанската легенда при жените Аранча Санчес Викарио. - Имаше много енергия и вяра в себе си. Слушаше много и притежаваше отлично чувство за хумор. Неговият бекхенд с една ръка беше естествен. Сякаш имаше втори форхенд, наистина впечатляващо."
В края на 2008-а Димитров напуска испанската академия и отива в парижката школа на Муратоглу.
"Направиха му невероятна оферта, която включваше поемане на разходи за участие в турнири и наемане на световноизвестен треньор - обясни трансфера Санчес. - Ние сме по-скромни и нямаме ресурс да плащаме на нашите играчи. Беше жалко, но разбрахме неговото решение. Ние свършихме работата си, също както беше и с други тенисисти като Хуан Монако и Анди Мъри."
Според испанския специалист тенденцията в съвременния тенис е играчите да пробиват в елита на по-късна възраст.
"Нещата се получават по-бавно - добави Санчес. - Смятам, че още преди лятото Григор ще бъде вече в Топ 10, ако продължи по този начин и работи здраво за турнирите на клей. Важно е да постави на едно място физическата работа и умствената, за да се получат нещата."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама