Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/4847934 www.bgdnes.bg

Бащата на Вальо Илиев избухна: В ЦСКА има много проститутки

"В ЦСКА има много проститутки! И другаде ги има, дори в "Левски", ама не са толкова и всичко се потулва", избухна легендарният вратар Илия Вълев, чийто син и капитан на отбора до преди два дни бе освободен от състава за новия сезон и битката за връщане сред футболния ни елит.

"Има подмолни води в нашия любим клуб, много дори. А Вальо обича истински клуба и отбора. Беше готов да играе и във "В" група. Когато се върна, се опитах да го откажа да играе пак в ЦСКА, питах го знае ли какво става там, а той вика: "Знам". И аз се отказах, защото видях, че той милее за клуба, за публиката. И ето сега какво стана", продължава Вълов.
"Много неща се изговориха за Вальо, дори в момента, когато излизаше да играе на инжекции - ядосва се Вълов. - Аз му казах, че ще усети най-добре любовта на публиката, когато спре да играе. Така стана и при мен. Не привържениците, а други хора не го оцениха. Но той не иска да отговаря на мишките Стойчо Младенов и Александър Томов. Защото има хора, които много обичат парите, които вземаха от ЦСКА, а Вальо обича клуба и сега го боли от ставащото. Томов бе фалшив собственик, само лъжеше, а после обвиняваше журналисти, че атакували него и клуба. Ами Стойчо - когато диктуваше какво да се пише против Вальо, Вальо го покани да отидат на детектор на лъжата. А Стойчо се кълнеше, че няма нищо общо, но само в разговори по телефона, не гледаше в очите", гневи се още легендарният вратар на "Ботев" (Вр) и "армейците".


Илия Вълов смята, че не само в ЦСКА са допускани нередности, но и в целия ни футбол, който се е вмирисал откъм главата. "Едни охулват Любо Пенев, други му викат "Браво", задето разкри някои неща в БФС. Аз не мога да лъжа и мисля, че Любо трябваше да каже всичко, защото някои неща ги премълча. Да върнат Иван Вуцов, защото той много знае и много може във футбола, може само да помогне. А може дори да напише една книга за нещата, които знае, ще стане много интересно", твърди Вълов.
За сина му сега пътят е в чужбина, твърди легендата. "Вальо може още да поиграе, казах му, че не бива да мисли за отказване. Но той не иска да играе за друг отбор у нас", завършва бившият страж.
Новият треньор на ЦСКА Христо Янев обяви, че решението му да не вземе Валентин Илиев в отбора е трудно. Помощници на бившия национал ще са Ивайло Петров-Пифа, Душко Томаш и Владо Манчев.
"Разговарях с Вальо Илиев - каза Янев. - Няма да разчитам на него. Решението е обсъдено с моя екип. Тъжно ми е за него. Той е достоен човек. Плановете и вижданията ни се разминават."
Янев смята, че е натрупал опит като треньор. Той водеше "Миньор" (Пк) през последните шест месеца.
"Познавам играта във "В" група - обясни майсторът на преки свободни удари. - Терените не позволяват да се практикува качествен футбол. Ще ми бъде трудно. Много от отборите ще ни се хвърлят. Едва ли са мечтали, че ще играят срещу ЦСКА."
Той коментира и новите попълнения в отбора. "Стоян Колев ще ни помогне с опита си. Не съм говорил с Емил Гъргоров, нито с Тодор Янчев", коментира новият треньор на "червените".
Новият спортен директор на ЦСКА Пламен Марков смята, че много хора не искат "червеният" клуб да съществува. Според него те се радват на нещастието, което сполетя "армейците". Бившият национален селекционер официално бе представен като човека, който ще отговаря за спортно-техническата дейност в клуба. Все още изпълнителен директор е Александър Тодоров.
"Работим за връщането на ЦСКА в професионалния футбол - обясни Марков.- Ще го направим по най-бързия начин. Ако не успеем да класиране клуба в "Б", това ще е краят. Много хора искат ЦСКА да не съществува и сега се радват за състоянието на клуба. Знаем, че ще има атаки към нас. Ще се опитаме да се предпазим от всички доброжелатели."
Марков обясни, че през този сезон ще се разчита главно на юноши. Той ще редуцира и броя на треньорите в школата.
"Ще обиграваме отбора - заяви новият шеф на "Армията". - Място в тима ще получават тези, които покажат нужните качества, за да играят в ЦСКА. Ще даваме път на младите, докато стигнем до "А" група. Може и след това да разчитаме на наши момчета."
"Армейците" днес потеглят за лагер в Тетевен. Там ще останат 14 дни. През този престой ще бъдат изиграни две контроли. Първата е на 10-и срещу "Спартак" (Плевен). Втората проверка ще бъде на 14-и срещу "Литекс" 2.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама