Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5535239 www.bgdnes.bg

"Златните момичета" разплакаха Нешка

Със стилно тържество Българската федерация по художествена гимнастика отбеляза 70-ия рожден ден на легендарната треньорка Нешка Робева. В зала 3 на НДК се събраха стотици гости. Сред присъстващите бяха и голяма част от "златните момичета" на Робева начело с Мария Петрова, Илиана Раева и Адриана Дунавска. Там беше и първата й състезателка Валентина Ганева.

Именно бившите и сегашните й състезателки накараха голямата треньорка да се просълзи. Нещо, което не е правила и при най-големите триумфи на гимнастичките й през годините.

Реклама

Шоуто в чест на Робева бе дело на президента на федерацията Илиана Раева.

"Не сте ме виждали да плача, нали? Е, днес мога да си го позволя. Благодаря ви, че ми подарихте тази емоция. Когато Илиана ми съобщи какво замисля, й казах: „Ти луда ли си? Кога сме празнували, че сега да го правим?!“ Не че съм си помислила, че ще ме послуша... За което сега съм много щастлива", сподели Нешка.

Развълнуваната Робева обяви, че е благодарна на съдбата си за изключително динамичния й живот.

"Казват, че стресът е причината за всички болести, но ако не съм под стрес, все едно не живея - каза легендарната треньорка. - Толкова години да си в спорта и да се сблъскаш с толкова силни характери и да ги преодоляваш си е чист героизъм. Резултатите обаче бяха изключителни. Аз съм човек, погален от Съдбата."

Юбилея й честитиха с различни изпълнения възпитаниците й от „Нешънъл арт“. Последва филм за Нешка, заснет специално за юбилея. Водеща на шоуто беше Нели Атанасова. Бившата изгора на Иво Карамански също е сред възпитаничките на Робева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама