Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6695456 www.bgdnes.bg

"Славия" разби конкурентите с трансфер

Президентът на "Славия" е прочут с до болка откровените си и често язвителни коментари, но и с винаги печелившата си трансферна политика.

През тази зима той отново сложи съперниците в малкия си джоб, при това само с един продаден футболист - Калоян Кръстев подписа с италианския "Болоня". Срещу това в касата на клуба от "Овча купел" пристигнаха 1,5 млн. евро.

Реклама

В същото време в състава на треньора Златомир Загорчич се появиха имената на Цветелин Чунчуков, Александър Александров и Тони Иванов. За тримата "белите" не са дали и стотинка. Това е едно от големите умения на Венци Стефанов - да взима играчи без пари или срещу малки суми, а след сезон-два да ги продава срещу доста прилични за родните стандарти средства.

ЦСКА-София се доближи до рекорда от тази зима, като продаде футболист за 1,27 млн. евро. Става дума за защитника Антон Недялков, който вече ще се подвизава в американския "Далас". Но в контракта има клауза, че при добро представяне от негова страна сумата може да нарасне.

С обратния полет от САЩ на "Българска армия" кацна холандският плеймейкър Роланд Алберг. Той игра два сезона за "Филаделфия", но договорът му изтече в края на миналата година. Още преди трансферния прозорец да отвори, в състава на треньора Стамен Белчев се появи и нападателят Хуан Карлос Бланко. И тъй като у нас периодът за купуване на нови играчи още не е свършил, на "Армията" се очакват още две попълнения.

Неотдавна ЦСКА-София даде на "Славия" нападателя Милчо Ангелов. Стрелецът не попада в плановете на Белчев, който малко преди зимната пауза дори го извади от първия тим заради нарушаване на дисциплината.

Шампионът "Лудогорец" зае първото място през зимния трансферен прозорец до момента с покупката на полския нападател Якуб Свирчок, за когото на "Заглембе" бяха платени 850 000 евро. Така наставникът Димитър Димитров-Херо запазва гръбнака на отбора си, а спечелването на титлата за пореден път става задължително пред "орлите".

Календарната година започна с драма за "Левски" и тъжни вопли от страна на треньора Делио Роси, който поиска нови попълнения, за да подсили конкуренцията. До деня, в който трансферният прозорец затвори на европейския пазар, италианският спец вече има повече от половин отбор нови в редиците си. Най-гръмки бяха сделките за португалския халф Фелипе Насимиенто, струващ 200 000 евро, както и Ривалдиньо, който е син на бразилската легенда Ривалдо. Наред с тях на "Герена" се появиха още Алфонсо Фигейредо (под наем за 50 000 евро), Аймен Белаид, Станислав Костов и Паулиньо.

Реклама

В същото време продават Жуниор Мапуку на китайския "Шъдзяджуан Евър Брайт". За него "сините" ще вземат около 500 000 евро. На "Герена" остана Нелуц Рошу, който беше пред завръщане в Румъния.

При "сините" Димитър Пиргов стана излишен и си намери нов пристан в пловдивския "Ботев". Бразилецът Фернандо Виана от своя страна след само година престой под тепетата отиде в "Ал Дарфа" (ОАЕ) срещу 250 000 евро.

Мераклията за по-предно класиране "Верея" привлече под наем до края на сезона 19-годишния вратар на "Лудогорец" Даниел Наумов, който се присъедини към лагера на старозагорския отбор в Анталия, Турция.

Закъсалият "Етър" изненадващо взе 19-годишния талант от школата на "Барселона", полузащитника от гамбийски произход Аласана Мане.

Ветеранът Иван Бандаловски пък подписа с "Берое". Защитникът е привлечен като свободен агент, а за последно игра в кипърския "Анортозис".

Реклама
Реклама
Реклама