Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7336329 www.bgdnes.bg

Талант №1 в ЦСКА два пъти отказва на „Левски“

Талант №1 в ЦСКА на два пъти отказва предложения на „Левски“. Мартин Смоленски е едва на 15 години, но вече е част от първия отбор на „червените“ и е сочен за новото дете-чудо на българския футбол. И нищо чудно да стигне далеч - негов учител е голмайсторът на всички времена за ЦСКА Петър Жеков.

„Лично аз съм го учил. Каквото знае Петър Жеков, знае и той“, казва легендата.

Още от 10-годишен Мартин блести в школата на „червените“. Извежда отбора до куп победи над „Левски“ и от „Герена“ опитват да отмъкнат таланта.

Реклама

„Това е втора покана, която ми отправят от „Левски“, но аз няма как да приема - казва тогава Смоленски. - Не искам да играя там. Аз обичам ЦСКА! Щастлив съм да нося екипа на този отбор и няма да го предам.“

Новият треньор на „червените“ Любослав Пенев има слабост към талантите от школата. Самият той преди повече от 30 години като юноша на ЦСКА тренира като луд, за да пробие в първия отбор. В момента Пенев разчита на цели петима тийнейджъри. Най-опитният сред тях е 18-годишният Валентин Антов, който вече изигра куп мачове като титуляр през този сезон. Той е племенник на бившата звезда на отбора Анатоли Нанков.

При Любо проби и 19-годишният Иван Турицов, който игра в дербито с „Левски“. Дебют за мъжкия тим направиха и 17-годишните Йоан Бауренски и Андрей Йорданов. Последният също е рода с „червен“ шампион - негов чичо е Евгени Йорданов. Подарък от Пенев получи и нападателят Борислав Будинов - навръх 19-ия си рожден ден той бе включен в групата за дербито с „Левски“.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама