Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7690830 www.bgdnes.bg

Габи Петрова след провала на световното: Ядосана съм, никой не ми е виновен!

Габриела Петрова и Александра Начева приключиха безславно участието си на световното първенство по лека атлетика в Доха. Двете не успяха да се класират за финала на тройния скок и така сложиха край на българското участие на турнира. Спортист щ1 на България за 2015 г. постигна 13,98 метра в най-добрия си опит в квалификацията и се нареди на 16-а позиция. От своя страна 18-годишната Начева скочи едва 13,05 метра и остана на последното 26-о място.

"Ядосана съм на себе си, не се справих! - коментира Габриела Петрова. - Никой не ми е виновен, нито време, нито писта. Като условия всичко е перфектно. Аз не успях да преборя себе си. Технически не се получаваше скокът. Напълно здрава съм, а пропуснах балканския шампионат в Правец поради едно разтежение на аддуктора, което получих на тренировъчен лагер на Белмекен. Лечението продължи 15-20 дни, малко наруши тренировъчния ритъм, но щом съм тук, няма какво да се оправдавам. Предстои ми и операция. Имам два шипа на големия пръст на ходилото, които трябва да се изпилят, защото ме тормозят от много време. Искам догодина всичко да ми е наред, за да гоня големите неща. Докторите казват, че за месец - месец и половина ще се оправя. Това всъщност ще ми бъде и почивката преди новия сезон."

Петрова получи подкрепа от няколко от подрастващите състезателки на "Локомотив" (Пд). Момичетата записаха кратко видео пред лика на Петрова, който краси тренировъчната зала. "Габи, ти си нашата гордост. В Токио ще ги смачкаш", казаха момичетата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама