Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8002342 www.bgdnes.bg

Йорданка Благоева: Спортист на годината е порнография!

Защо европейската шампионка в тласкането на гюле Ради Мавродиева не е в десетката, питат атлети

Страхотен скандал се завихри само няколко дни след церемонията за Спортист щ1 на годината, където победител стана биатлонистът Владимир Илиев.
Леката атлетика се надигна срещу класацията, въпреки че второто място бе за спринтьорката ни Ивет Лалова. Причината е, че извън Топ 10 остана европейската шампионка в тласкането на гюле Радослава Мавродиева. Една от легендите ни Йорданка Благоева бе изключително крайна.
"Ради заслужава. Всичко е порнография! Особено някои снимки от тържеството", избухна бившата състезателка в дисциплината висок скок. Тя е носителка на сребърен и бронзов медал от олимпиади.


Лично треньорът в СКЛА "Локомотив" (Пловдив) Ивайло Русенов защити своята състезателка и коментира:
"Минаха наградите за Спортист на България. Това момиче, мили журналисти, се казва Радослава Мавродиева. Тя е европейска шампионка на гюле в зала - Глазгоу 2019. Дори не беше избрана в Топ 10 за тази година. Та въпросът ми е: Имате ли представа колко държави участват на европейските шампионати, каква е конкуренцията в леката атлетика и как се става европейски шампион в лека атлетика? Изключвам няколкото журналисти, които пишат и се интересуват от атлетиката", написа Русенов във фейсбук.
Бившата състезателка на дълъг скок и троен скок Ива Пранджева също се включва в спора.
"Ако знаеш на мен колко неща ми се иска да напиша по темата, но знам, че ще ме изядат."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама