Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9631687 www.bgdnes.bg

Емил Данчев, мениджър на Димитър Бербатов: Митко не е решил за БФС

"Димитър Бербатов не е взел решение да се кандидатира за президент на БФС на този етап и остава съсредоточен в развитието си като треньор." Това заяви пред "България Днес" легендарният мениджър на Бербо - Емил Данчев.
Голмайстор №1 в историята на националния отбор е спряган за поста, овакантен от Борислав Михайлов след скандалния мач с Англия през есента на 2019 г. Конгрес на футболната федерация ще има през юни. Бербатов беше считан за част от екипа на бизнесмена Петър Величков, който да играе за шеф на централата. След това Бербо получи критики, че не се кандидатира лично, ако желае да работи за промяна в родния футбол. Засега информацията, че Митко ще се опита да оглави БФС, няма официално потвърждение. Дали ситуацията ще се промени, предстои да стане ясно в близко бъдеще. Но в свои предишни изказвания Бербо показва, че не е чужд на идеята да управлява БФС.
В деня, когато се отказа от националния отбор, на 13 май 2010 г., Бербатов заяви:
"Когато някой ден не съм активен футболист, можете да ме потърсите, за да ви оправя футбола. Сега пазя дистанция, но след няколко години ме потърсете и ще ви кажа нещата". От деня, в който Бербо изрече тези думи, изминаха почти 11 години, а конгресът на БФС, на който ще бъде избиран президент, наближава. Отношение по темата взе и бившият собственик на "Левски" Тодор Батков.
"Хайде направете този конгрес най-накрая - призова Батков в интервю за БНТ 1. - Иво Ивков, синът на Кирил Ивков, е добро предложение за президент на БФС, така чувам. Бербатов също е добро решение, защо не! Нека малко се сменят лицата. За жалост, няма да видим повторение на САЩ '94. Шансът ни за световното в Катар е повече от илюзорен. През 1994 година имахме седем-осем уникални футболисти: Ицо Стоичков, Трифон, Балъков, Данчо Лечков, Наско... Сега ситуацията е коренно различна."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама