Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9677186 www.bgdnes.bg

Великият Нораир Нурикян: Чакам още подаръци от Иван Иванов

"Иван Иванов, когато беше мой състезател, ми направи най-големия подарък - навръх рождения ми ден през 1992 г., като стана олимпийски шампион. Вярвам, че ще ми направи още поне един и като треньор", радостен е двукратният ни златен медалист от най-големия спортен форум Нораир Нурикян.

България спечели злато и сребро още в първия ден на европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в Москва. 

Реклама

При най-леките дами, в кат. 45 кг, Надежда Мей-Нгуен грабна титлата със 155 кг двубой. Представителката на силната русенска школа с треньори Кръстина и Радослав Атанасови направи три успешни опита в изхвърлянето с 67, 70 и 72 кг, с което спечели движението. След това в изтласкването първо не можа да вдигне 83 кг, после се поправи и при последното си излизане на подиума поиска 85 кг, на които също не успя, но въпреки това си осигури златото в категорията. 

Българският триумф при най-леките в Москва бе допълнен от другата наша представителка. Ивана Петрова завърши със сребро, след като събра двубой 152 кг.

"Отличен старт на европейското, много съм радостен - не крие вълнението си големият ни шампион Нурикян. - Миналата година бе тежка, предвид това, че нямаше състезания заради пандемията. Проведоха се някакви виртуални, но аз вяра на това нямам. Но имам вяра в Иван и екипа му, сигурен съм, че са наясно със силите на съперниците. Провели са и подготовката както трябва въпреки условията. Уверен съм, че ще има още медали и че българската щанга скоро ще си върне заслуженото място."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама