Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/13650604 www.bgdnes.bg

Хитрата Тимошенко щракната на плажа

Скандалната украинска депутатка и бивша министър-председателка се грее на плажа, прави се, че страда като сънародниците си

Почивчица на плажа в Дубай си подарява за ЧНГ бившата украинска премиерка Юлия Тимошенко и скандализира сънародниците си.
Политическата грандама с плитките, която в момента е депутат и лидер на опозиционната партия "Батившчина", е забелязана да се припича под топлото слънце в арабското петролно емирство. За това алармират потребители в социални мрежи, които разпространяват нейни снимки (или на жена, която много прилича на нея). Предполагаемо, Тимошенко се разхожда без чужда помощ по топлия пясък, докато във Върховната рада често е в инвалидна количка. На един от фотосите Тимошенко седи под табелка, на която пише CAUTION (внимание - англ.) - ясен знак, че експремиерката е в чужбина. В. "Украинска правда" не може да потвърди автентичността на снимките, но потвърждава, че Тимошенко редовно почива в Дубай със семейството си.
Информацията предизвиква остри реакции в интернет, защото в момента много украинци живеят без покрив над главите си, без ток, без вода, без работа и без доходи. Възможността човек да си позволи такава луксозна почивка е рядкост. В мрежата се появява карикатура, на която Украйна е изобразена като крава, а Юлия Тимошенко като натокана и нагласена доячка. Скандалът не свършва дотук, защото политичката е потърсена от журналисти и се появява в емисията "Единни новини", излъчвана по всички украински телевизии. Облечена в палто вътре в стаята, Тимошенко казва, че е в Киев и споделя трудностите на обикновените хора - режим на тока и недостиг на отопление. Дистанционното й включване в ефир предизвиква съмнения, защото зад Юлия се вижда предмет, наподобяващ възглавница на легло, а зад леглото - диван и кресла като в хотелски апартамент. Според "специалисти" дръжката на вратата също е от хотелски тип. Потребителите обвиняват Тимошенко, че е в Дубай и е облякла зимните дрехи, за да разиграва театър.


Експремиерката не е единствената, "почитана" от народа заради екскурзиите си във военно време. Преди няколко седмици избухна скандал с всенародния любимец Микола Тишченко - депутат от "Слуга на народа". Той бе забелязан на тайландския остров Пукет. Оправданието му бе, че е отишъл в тропическия курорт, за да сплотява украинската диаспора, и е свършил "титанична работа".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама