Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/13883978 www.bgdnes.bg

Дрога с клеймото "Батман". Кокаин за $315 млн. изплува в океана

Кокаин за 315 милиона в зелено спипа новозеландският флот в най-мащабната си наркоакция досега.
Заловеното количество от 3,5 тона кокаин е рекордно и в световен мащаб. На сайта на новозеландската полиция е обявено, че белият прах би задоволил пазара на съседна Австралия без никакъв недостиг за цяла година. Уточнява се, че става въпрос само за потреблението на кокаин, а на Зеления континент се предлага и богата гама от по-бюджетни наркотици. По-интересен е начинът, по който е пренасян прескъпият товар. Той е бил балиран в непромокаеми опаковки и е оставен свободно да плава сред теченията в Тихия океан. Пратката е пусната на вода на важен морски кръстопът и е трябвало да бъде прибрана от клиента със собствен транспорт. За да не стават грешки или с рекламна цел, на балите е било залепено изображението на Батман.

На сайта на новозеландската полиция е обявено, че белият прах би задоволил пазара на съседна Австралия без никакъв недостиг за цяла година. Уточнява се, че става въпрос само за потреблението на кокаин, а на Зеления континент се предлага и богата гама от по-бюджетни наркотици. По-интересен е начинът, по който е пренасян прескъпият товар.

Реклама

Той е бил балиран в непромокаеми опаковки и е оставен свободно да плава сред теченията в Тихия океан. Пратката е пусната на вода на важен морски кръстопът и е трябвало да бъде прибрана от клиента със собствен транспорт. За да не стават грешки или с рекламна цел, на балите е било залепено изображението на Батман.

Експерти по наркотрафика уточняват пред "Ню Зилънд Трибюн", че брандирането на кокаина и на целия спектър от психотропни вещества не е нещо ново. В него действително има и рекламен елемент - картелът производител дава гаранция за качество и всява респект.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама