Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/14186479 www.bgdnes.bg

Най-дъртият вратар лови топки на 89

На 89 години плановете ми са да играя вечно! Това твърдо и категорично заявява най-възрастният активен вратар в света Алан Камсел. И не го спират нито пейсмейкърът, нито сменените коленни капачки, нито хернията.

Жителят на Уелс открива футбола "на дърти години", както самият той се изразява. Когато за първи път излиза на терена, е на 39 г. Меракът му да играе става още по-силен, когато доста преди 50-ия си рожден ден става дядо. "Тогава съпругата ми каза, че сме остарели вече, макар че изобщо не се чувствахме така", спомня си мъжът. И се залавя да доказва, че годините са само цифра. И така вече повече от 40 години.

Реклама

В началото играе централен нападател, но след като започват по-сериозни болежки и става значително по-бавен, се мести на вратата. "Много мразя, като изтърва топката, и съм готов да обвиня всеки друг за това освен себе си", признава атлетичният дядо. Той играе с по-дебели протектори от съотборниците си, за да може, когато се хвърля за топката, да не се потроши.

"Проблемите са, за да се преодоляват", продължава Алан, който освен сърдечна операция, операция на двете колена има и операции на бедрото, както и на очите за катаракта. И се заканва, че ще играе до последния си ден, освен ако отборът му не го изхвърли преди това. "Ще играя вечно. Нямам други планове", завършва Алан.

Четете още

Дядо Йордан вози баба Иванка на лекар в количка за вар

Дядо Йордан вози баба Иванка на лекар в количка за вар

На 76 години Люпко Петрович се завръща като треньор в българския футбол

На 76 години Люпко Петрович се завръща като треньор в българския футбол

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама