Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/14193119 www.bgdnes.bg

Внучката на френския президент Шарл Дьо Гол Натали: Кръстена съм на летище!

Потомката на големия политик и генерал казва за дядо си, че е бил семеен човек

,,Няма да повярвате, но има хора, които ми казват ,,А, вие се казвате като летището!", и аз се съгласявам, че съм кръстена на самолетната спирка", разказва с усмивка внучката на легендарния френски политик, генерал и някогашен президент на Франция Шарл Дьо Гол (1959 - 1969 г.) Натали пред Деси Банова-Плевнелиева по Нова ТВ.

Реклама

Натали е човек на света. Отраснала е във Франция, но години наред е живяла и в Дубай и Абу Даби. Тя започва кариерата си като банкер на дългови капитали на Лондонската борса и е съосновател на няколко европейски и международни проекти в областта на възобновяемата енергия и технологиите. Създава и глобална консултанска компания за устойчиво управление, била е бизнес предприемач и както казва - срещнала е правилните хора, в правилния момент, на правилното място. Днес тя продължава да води битки и инициира каузи, свързани с промяната на климата на Планетата, и в тази посока Човечеството трябва да действа веднага според нея.

,,Не съм била родена, когато той е живял, за съжаление. Но всички са ми казвали колко сърдечен, религиозен, мил и семеен човек е бил дядо ми", разказва внучката му. За Франция Дьо Гол е бил много важна фигура - създал е конституцията им и света, в който в днешно време французите живеят. ,,В момента има дебати за силната ни ядрена енергетика и водим дискусии в Съвета за сигурност, на който сме член. Тези разговори са възможни за провеждане благодарение на дядо ми. Отчасти той е имал и мечтата за обединеността на страните в Европа с труда, културните и моралните им ценности", казва Натали.

Тя не знае какво някогашният френски президент би казал за днешния многополисен свят. ,,Сега живеем навсякъде, а по негово време, преди да почине през 1970 г., е имало още Студена война. Но смятам, че е очаквал многополюсния аспект и заради факта, че е първият лидер на западна държава, признала Китай. И той явно е знаел това", добавя внучката. Според нея вероятно днешната европейска война би изненадала дядо й, защото той е вярвал в Европейския съюз.

Въпреки борбата му с Нацистите и Хитлер, Дьо Гол се е възхищавал на немските култура, философия, литература и интелект. Така че за внучката му е редно да се прави разграничение между хора, страна и режим. ,,Изказването му за обединеността на Европа от Атлантика до Урал смятам, че е възможна точно поради тези цивилизационни стойности. Той е действал във водената от него политика спрямо убежденията си за това как ги разбира правилно", споделя екоактивистката и допълва: ,,Ако днес беше жив, не знам дали би изтеглил Франция от НАТО - звучи ми логично да сме част от него. Тогава времето и светът са били по-различни и той е искал страната ни да бъде със силни позиция и политика. В момента сме изправени пред много и огромни кризи и човек трябва да е много силен, особено ако е на ръководен пост. Но не може да е сам", убедена е Натали.

Потомката на генерал Дьо Гол шеговито разказва, че макар всеки ден хора да споделят с нея колко много дядо й е значел за тях, защото е пътувал много и е бил близък до народа си, има и такива, които отбелязват: ,,А, вие се казвате като летището!", и аз им отвръщам, че съм кръстена на самолетната спирка".

За най-голямото чудо в живота си Натали обявява Любовта. ,,Към съпруг, деца, семейство, приятели. Водим забързан живот, много работим и пътуваме, гордея се от постигнатото. Но семейството и приятелите са най-важните!", заключава бизнес дамата.

Реклама
Реклама
Реклама