Война на суровоядни и месоядни! Шеф Маунтин гони веганите от кръчмата
Веганите от елитната си кръчма гони легендарен шеф след скандал с клиентка.
Роденият във Великобритания майстор-готвач Джон Маунтин е сбъркан с обикновен механджия от превзета посетителка, неядяща месо. Маунтин има скъпо заведение в близост до Пърт, Австралия. Неговият локал "Файър" е разположен в лъскавкото предградие Конъли. Той се специализира в приготвянето на барбекю и морски дарове. Менюто не е голямо, но е издържано в стила на високата кухня. На лист от дневното меню за 3 юни, публикуван в интернет, се вижда, че свинското филе се сервира с ябълково сладко, а туршията от чесън - с пресен лимон. Предвид, че ястията се готвят от световноизвестен готвач, не са никак евтини. Порциите започват от 22 и стигат до 45 долара.
Миналата седмица местна жителка си резервира маса и настоятелно пита какви вегетариански ястия предлагат. От заведението й обещават, че такива ще има. Впоследствие забравят да включат нещо в менюто. В резултат клиентката е принудена да се задоволи с гриловани зеленчуци за $30. Лакомата веганка остава полугладна. Неразбрала, че е попаднала в елитен ресторант, тя пише унищожителна рецензия.
"Е, да, заленчуците бяха добре приготвени, но за 30 долара... Поне можеше порцията да е по-голяма" - негодува австралийката, която явно не знае за тенденцията порциите да са малки и да се сервират в големи чинии. Тя продължава войната си с Маунтин и публикува гневни статуси като този:
"Съветвам ви да си вземете бележка, защото от доста време живея в Конъли и съм виждала много ресторанти, които се сменяха постоянно в същото помещение, в което сте и вие".
Изнервен до краен предел, шеф Маунтин пише: "Моля отсега нататък веганите да избират други заведения". Шеф готвачът признава че има и добри тревопасни хора, но не му се ще да си навлича повече бели на главата.