Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/18172778 www.bgdnes.bg

ОФЕРТА! Секс срещу кон обещал Мъск на знойна служителка

Бивши служители на Мъск твърдят, че обещал да подари кон на негова служителка, ако тя прави секс с него

Милиардерът Илон Мъск е обвинен в сексизъм и сексуален тормоз от бивши служители на "Спейс Екс". Инженерите са завели иск срещу него, защото според тях са уволнени неправомерно, след като изразили "загриженост за предполагаем сексуален тормоз и дискриминация срещу жени".

Реклама

Инженерите - четири жени и четирима мъже, твърдят, че Мъск е наредил уволнението им през 2022 г. Искът е подаден в щатския съд в Лос Анджелис, пише The Economic Times.

В иска се казва, че поведението на Мъск е насърчило "широко разпространена сексистка култура" в "Спейс Екс", където жените инженери редовно са били подлагани на тормоз и сексистки коментари, а притесненията им са били пренебрегвани. Според иска висшите инженери например са използвали евфемизми за сексуални действия и мъжки гениталии, за да опишат компоненти на ракети.

Твърди се, че Мъск упорито канел на гости една от стажантките в компанията "Спейс Екс". На друга служителка обещал да ѝ подари кон, ако прави секс с него, а от трета поискал да му роди деца.

От компанията на милиардера заявиха, че инженерите са уволнени заради нарушаване на фирмените политики. Оттам също така отричат Мъск да е участвал в решението за уволнение на инженерите.

Пейдж Холанд-Тийлън, една от уволнените, заяви, че искът е опит да се потърси отговорност от ръководството на "Спейс Екс" и да се стимулират промени в политиките на работното място.

Осемте инженери вече са във фокуса на дело на Националния съвет по трудови отношения на САЩ, в което се твърди, че уволненията им са нарушили правата им по американското трудово законодателство.

Искът от сряда обвинява "Спейс Екс" и Мъск в репресии и неправомерно уволнение в нарушение на калифорнийското законодателство, а освен това и в сексуален тормоз и полова дискриминация.

Четете още

СКРОМНО! Илон Мъск сам си разписа 56 млрд. заплата от "Тесла"

СКРОМНО! Илон Мъск сам си разписа 56 млрд. заплата от "Тесла"

Светлана Гущерова призова: Мъск, чипирай ни политиците!

Светлана Гущерова призова: Мъск, чипирай ни политиците!

Българка е приета в колежа на Илон Мъск и Доналд Тръмп

Българка е приета в колежа на Илон Мъск и Доналд Тръмп

Мъск чипира мозъка на втори човек

Мъск чипира мозъка на втори човек

Реклама
Реклама
Реклама