Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/18837715 www.bgdnes.bg

"Ританата зелка" пак е на мода!

Пуберите масово се къдрят, вонят на амоняк 

Ритани зелки по главите си нахлупват момчета и се разхождат така по улиците.

При детайлен поглед с усилие може да се забележи, че това са прическите на главите им. Косите им са накъдрени и разрошени, все едно са бръкнали в контакт. Почитателите на тийнмодата наричат фризурите си "броколи" или "карфиол", но у нас тя е по-популярна с името "ритана зелка". Прическата може да се постигне чрез разрошване, нересане, немиене и т.н. Подрастващите предпочитат по-професионални и със сигурност по-скъпи методи - трайно къдрене. Не е известно колко момци са се повлияли от тренда, пропагандиран в тик-ток.

В "Ню Йорк Пост" пише за "масовост" на "ританите зелки" или "карфиоли" в щатите Ню Йорк, Ню Джърси и други съседни места. Изданието интервюира както момчета с такива прически, така и фризьори. Микрофонът е даден и на родителите, които плащат това удоволствие.

Реклама

"Винаги съм искал къдрава коса и тикток ми помогна да си избера визия" - казва 13-годишният момък Нико Афлърбек от Ню Йорк. Неговата майка подкрепя избора му, въпреки, че й струва немалко пари. Дамата смята, че новата фризура е повишила самочувствието на сина й, дала му увереност в общуването и даже повишила оценките му.

"Преди се притесняваше и беше свит, сега завързва приятелства без притеснение" - констатира жената. Други родители са по-недоволни, не всеки иска да даде 120-140 долара за един фризьор на детето си. Процедурата е скъпа, защото трае 3-4-5 часа - клиентите се подстригват, после се мацат с препарат и сядат под сешоар тип "фуния". Цената е висока и поради факта, че фризьорите не се натискат да правят трайно къдрене. Модата му е отминала през 80-те и много коафьори вече нямат сешоари фунии.

"Освен това амонякът, който използваме, мирише отвратително. След процедурите проветряваме и нищо - миризмата си стои в помещението. Така губим другите си клиенти" - оплаква се анонимен фризьор от щата Ню Джърси. Вонята, изглежда, съпровожда и самите тийнейджъри. Пътник от градския транспорт се оплаква, че "ританите зелки" смърдят до главозамайване, след като излязат от фризьора.

Четете още

Азис на косъм да стане кубе

Азис на косъм да стане кубе

Никой не разпознава легендата Стийв Бушеми в София

Никой не разпознава легендата Стийв Бушеми в София

Лъвът с парти за ЧРД, зайците на фризура

Лъвът с парти за ЧРД, зайците на фризура

Моника Валериева стана блондинка

Моника Валериева стана блондинка

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама