Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/18918262 www.bgdnes.bg

Тлъст котарак бяга от център за отслабване, засяда в шкаф за обувки

Драматично-смешно приключва отчаян опит за бягство на котка от център за отслабване, след като животното си заклещва шкембето в стойка за обувки. 17-килограмовата писана е толкова дебела, че едва ходи, но това не й пречи да се опита да духне от центъра, където за нейно добро я тормозят с глад и упражнения, пише „Дейли мейл.

Крошик, което на руски означава „трохи", е намерен от персонала, след като бяга от заграждението си в Перм, Русия. Към момента на бягството животното е подложено на строга диета и режим на упражнения в продължение на седмица. Снимка с нещастното животинче го показва заклещено между решетките на стойката за обувки, коремът му докосва земята, а муцуната е притисната в докторски чехъл.


Бездомният Крошик се докарва до това сферично състояние, като нагъва бисквити и супа в мазе на болница. Именно там е намерен от зоозащитници, които го вкарват в клиниката да отслабне. Името си получава от факта, че поглъща като прахосмукачка всяка троха или парченце храна, до които се докопа. С новия си здравословен начин на живот, който хич не му хареса, Крошик трябва да сваля между 70 и 150 грама на седмица.
„Самият му опит за бягство е доказателство, че той вече започва да се подобрява", коментират ветеринари.

Четете още

Котарак едва не оставил Гала без око

Котарак едва не оставил Гала без око

Котарак стана кметски служител във Варна
Котарак стана кметски служител във Варна

Котарак стана кметски служител във Варна

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама