Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/18988267 www.bgdnes.bg

Ураган повали Флорида, закопават жертвите в масови гробове?!

Стихията "Хелън" се движи към вътрешността на САЩ, хората са призовани да си татуират имената и рождените дати, за да ги разпознаят

Шестотин литра на квадратен метър се изливат над Флорида за броени часове и превръщат щата в блато.

Реклама

Големи части от слънчевата американска Ривиера са под вода заради бедствието "Хелън". Тя е класифицирана като буря от 4-та степен и има всички шансове да се превърне в ураган. Новините навяват кошмарни спомени за урагана "Рита" от 2005 г., който разруши половин Ню Орлиънс. Освен Флорида "Хелън" засяга други щати и се придвижва на север в посока Ню Йорк и Ващингтон. Северна и Южна Каролина са предупредени да вземат мерки, жителите на Джорджия вече изпитват на гърба си ужасяващите дъждове и ветрове. Проблемът е, че хората в застрашените територии не могат да вземат съществени мерки срещу разбушувалата се "Хелън", на галено Ленчето. Гражданите са призовани да потърсят заслони, но повечето укрития са подходящи за торнада, а не за бури с валежи. Хората обикновено оборудват специални стаи под земята, които не могат да бъдат вдигнати във въздуха при завихряне на ветровете. При проливен дъжд всичката вода се стича в подземните стаи и ги прави опасни.

Торнадата понякога съпътстват по-мощните тропически бури като "Хелън". В сряда в южната част на Джорджия са намерени двама мъртъвци, вероятно пометени от миниторнадо и после захвърлени някъде.

В тази връзка в общественото пространство се появявят зловещи съобщения, в това число от официални лица и институции. Шерфството на окръг Тейлър, Тексас моли всички да си напишат на ръцете с неизтриваем маркер имената, адресите и рождените дати. Това означава, че властите се опасяват от множество жертви, които нито ще могат, нито ще имат време да разпознаят. В подобни апокалиптични ситуации се прибягва до заравянето на хората в масови гробове.

Четете още

Воден апокалипсис в Румъния

Воден апокалипсис в Румъния

Силният ураган в Пловдив смачка десетки автомобили (Снимки)

Силният ураган в Пловдив смачка десетки автомобили (Снимки)

Чудо по време на урагана в Бургас

Чудо по време на урагана в Бургас

Бурята в Бургас влязла и в домовете, изтръгвала врати, чупила прозорци (Видео, снимки)

Бурята в Бургас влязла и в домовете, изтръгвала врати, чупила прозорци (Видео, снимки)

Реклама
Реклама