Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/19087517 www.bgdnes.bg

Най-злото дете в Сърбия! Килърът от "Рибникар" топи майка си

Масовият убиец Коста Кецманович влиза "като пич" в съда и казва, че за всичко са виновни мама и татко.

Делото на малолетния килър е една от най-значимите теми за обществото в Сърбия през последните дни. На 3 май 2023 г. той нахлува в училище "Владислав Рибникар" в Белград и разстрелва девет съученици плюс един охранител.

Реклама

По време на престъплението Кецманович не можеше да бъде съден, защото е на 13 години. Вече 14-годишен, той се изправя пред Темида. На първото заседание във вторник, 8 октомври, кървавият пубертет идва облечен в черно и с черни очила. Те вероятно са, за да не се види очи в очи с близките на жертвите. Според източници на медиите (заседанието е закрито за тях) тийнейджърът Коста не открива лицето си и пред своите майка и баща. Освен това се опитва да ги изкара виновни тях, като ги представя за незаинтересовани, асоциални и свръхамбициозни бурсуци. Семейство Кецманович принадлежат към суперинтелигенцията - бащата Владимир е известен лекар, а майката Миляна - университетска преподавателка и алкохоличка с многогодишен стаж. Коста се оплаква именно от второто. Уважаваната научна работничка има своя тъмна страна. Тя пие по цели литри ракия на вечер и изпада в нездравословни настроения. Тя постоянно мрънкала на Коста, че е бездарен, посредствен, мързеливец и т.н. По думите й отрокът трябвало да е перфектен и първи във всичко. Килърът казва на съдиите още, че като по-малък Миляна постоянно го е държала над учебниците и го е карала да наизустява материала. Забранявала му е да излиза навън и да контактува с връстниците си.

За баща си малкият Кецманович казва, че е бил незаинтересован и към самия него, и към вещите си. Таткото държал двата си пищова без надзор.

"Ако нямах достъп до тях, нямаше да извърша стрелбата", казал е Кецманович пред съдебния състав.

Учителката по история разказва: Простреля ме в корема

Изключително съществена част от съдебното заседание на 8 октомври са свидетелските показания на Татяна Стефанович, учителка по история във "Владислав Рибникар". Както и да се развие делото, думите й дават яснота как е протекъл разстрелът на децата. Тя чува изстрел в коридора, след което Кецманович влиза в класната стая и прекъсва урока й. Първо прострелва самата нея в корема, тя се свива на пода зад бюрото. След това Коста насочва оръжието към съучениците си и произвежда множество изстрели в продължение на около 3-4 минути. Щом изпразва пълнителите, си тръгва с лека стъпка.

Четете още

Почернени майки плюят уважвана алкохоличка

Почернени майки плюят уважвана алкохоличка

Най-жестокият килър на света ! Стрелецът от Белград убива и любимата си

Най-жестокият килър на света ! Стрелецът от Белград убива и любимата си

Терор в Белград! Друсан отличник разстреля десет души

Терор в Белград! Друсан отличник разстреля десет души

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама