Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/19109620 www.bgdnes.bg

Ужасяващ разказ от Северна Корея: Хората гледат кокошки в панелките, получават 1 долар на месец

Покъртителни истини за живота в Северна Корея разказват две избягали жени от жестокия режим на Ким Чен Ун. Пред журналиста Стоян Георгиев в предаването "120 минути" по Би Ти Ви застанаха И Со Йон и Джин Хе, които са главни героини в документалния филм "Отвъд утопията", който се представя в България. Двете успяват да избягат от Северна в Южна Корея, след като изминават хиляди километри през Китай, Лаос, Виетнам и Тайланд.

И Со Йон е била в армията на диктатора Ким Мен Ун разкрива жестоката истина за живота в родината си. "Служих в армията и получавах 1000 вона заплата, което се равнява на един долар. Хората нямат пари за храна, всичко отива за оръжия. Един професор получава 3800 вона заплата, а килограм ориз струва 5000. Гледахме 20 кокошки в апартамента си, за да се изхранваме. Цената на три яйца се равняват на повече от една заплата. Съседите ни гледаха прасета в дупки, имаше и овци в тоалетните, така се оцелява."

Реклама

И Со Йон успява да избяга от втория опит. При първия е заловена в Китай и върната в родината си, където е пратена в затвор.

След излизането си оттам, Йон успява да избяга чрез подкупи на трафиканти, но синът и остава в Северна Корея. Той тормозен в затвор в продължение на 6 месеца, а сега се намира в трудов лагер. Неговата майка дори не знае дали е жив в момента...

Четете още

Северна Корея екзекутира десетки чиновници

Северна Корея екзекутира десетки чиновници

Детето чудо на соца Ана Мария с изповед: Живков ме заведе да пея пред Митеран и Фидел Кастро

Детето чудо на соца Ана Мария с изповед: Живков ме заведе да пея пред Митеран и Фидел Кастро

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама