Реклама
https://www.bgdnes.bg/zdrave/article/19142654 www.bgdnes.bg

Билкова формула гони мазнините от черния дроб advertorial icon

Омазненият черен дроб, известен още като стеатоза, е състояние, при което в клетките на черния дроб се натрупва излишък от мазнини. Макар че черният дроб естествено съдържа малки количества мазнини, при стеатозата те могат да достигнат до 5-10% от общата маса на органа, което води до различни здравословни проблеми.

Какво причинява омазнен черен дроб?

Основните причини за стеатозата са свързани с начина на живот и храненето. Състоянието може да бъде разделено на два основни типа:

Безалкохолна мастна чернодробна болест (NAFLD) – Това е най-честата форма на омазнен черен дроб, свързана с фактори като затлъстяване, диабет тип 2, високи нива на холестерол и метаболитен синдром. Основният причинител тук не е алкохолът, а по-скоро неправилният начин на живот, особено нездравословната диета с високо съдържание на наситени мазнини и захар.

Алкохолна мастна чернодробна болест (AFLD) – Това състояние е пряко свързано с прекомерната консумация на алкохол. Черният дроб разгражда алкохола, но при прекалена консумация, той не може да обработи мазнините ефективно, което води до натрупването им.

Симптоми на омазнен черен дроб

В началните етапи стеатозата често няма симптоми и може да бъде открита случайно по време на рутинни медицински прегледи или лабораторни изследвания. С напредването на заболяването обаче могат да се появят симптоми като умора и отпадналост, болки и дискомфорт в горната дясна част на корема, уголемен черен дроб, чернодробна фиброза и цироза и други.

Лечение и превенция

Лечението на омазнения черен дроб зависи от причината и степента на увреждане, но в повечето случаи ключът към подобряване на състоянието е промяна на начина на живот.
Основните стъпки за лечение и превенция са здравословното хранене, физическа активност, отказ от алкохол, отслабване и поддържане на здравословно тегло и прием на хранителни добавки, съдържащи силимарин и други билкови екстракти с благотворно действие върху дейността на черния дроб.

Хепа Клийнър е натурален продукт, който спомага за естественото пречистване на черния дроб. Билковата формула съдържа силимарин, който благоприятства при нарушена функция на черния дроб.

  • Cпoмaгa зa ecтecтвeнoтo пpeчиcтвaнe нa чepния дpoб и жлъчĸaтa нa ĸлeтъчнo нивo;
  • Cъдeйcтвa зa пoддъpжaнe нa нopмaлнитe cтoйнocтитe нa чepнoдpoбнитe eнзими;
  • Πoдпoмaгa oбмянaтa нa липидитe;
  • Cъдeйcтвa зa зaщитa нa ĸлeтъчнитe мeмбpaни;
  • Πoддъpжa ecтecтвeнитe пpoцecи нa дeтoĸcиĸaция;

Поръчайте Хепа Клийнър директно от производител на промоционална цена от 24 лв. за опаковка (30 дневни дози) или за 72 лв за пълен тримесечен курс на детоксикация. Заявете онлайн на www.biotica.bg или на тел.: 0877721040. Продуктът може да бъде закупен от фирмения магазин на Biotica 1961 в София бул. Христо Ботев № 60

Реклама
Реклама
Реклама